PGB

Wat is een PGB?

PGB staat voor Persoonsgebonden Budget en is een subsidie (budget) van de overheid, waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben. Denk hierbij aan intensieve zorg, begeleiding, persoonlijke verzorging, persoonlijke verpleging, hulpmiddelen en voorzieningen. Daar komt bij dat iemand met een pgb principe vrij is om zelf zijn/haar zorgverleners te selecteren en in te huren.

Voor wie?

In principe kan iedereen die vanwege zijn beperking, psychische probleem, stoornis meer dan gebruikelijke zorg, hulp of begeleiding nodig heeft, gebruik maken van een persoonsgebonden budget.  Het inkomen of vermogen is niet van belang of iemand wel of niet in aanmerking komt voor een pgb. De financiële situatie heeft wel invloed op de hoogte van de eigen bijdrage die in de meeste gevallen betaald moet worden.

Heeft u een indicatie?

Wanneer u reeds in bezit bent van indicatie en u wilt begeleiding van Kidron ontvangen, dan is dit mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek op via contact@kidron.info of bel +31 6 14 28 32 63.

Dienst vanuit Stichting Vrienden van Kidron

Wilt u hulp vanuit Kidron en tegelijkertijd een PGB aanvragen? Dan wil onze medewerker vanuit St. Vrienden van Kidron u hier graag bij helpen. U kunt dan contact opnemen via contact@vriendenvankidron.nl.

Scroll naar boven