Referenties

Jos & Marije
begeleiding

“Bij ons in de kerk kwam er de cursus vrijheid in Christus. We waren zelf al een paar keer naar een conferentie van Wilkin van de Kamp geweest en hadden al meerdere dingen ontdekt in ons leven. In ons huwelijk liep het regelmatig stroef en na de cursus hebben we over een aantal dingen met elkaar door gepraat. Dit maakte dat we hebben besloten om met Jan en Jennine een tijd lang voor gesprekken te gaan. Samen als echtpaar maar ook afzonderlijk.

Bij mij (Jos) was er sprake van gebondenheid aan pornografie die ik nooit eerlijk met mijn vrouw heb gedeeld. Bij mij (Marije) speelde er heel veel verdriet uit mijn jeugd en onverwerkte emoties en dit had zijn weerslag op alle facetten van mijn leven. Denk aan werk, vriendschap maar ook op het huwelijk en het gezin.

We hebben de gesprekken met Jan en Jennine als zeer behulpzaam en genezend maar vooral bevrijdend ervaren. We kunnen het dan ook van harte aanbevelen om dit te gaan doen. Want alleen de weg via het kruis maakt je werkelijk vrij van elke vorm van vloek in je leven.”

Frank
begeleiding

“Ik heb al aardig wat rondjes therapie gedraaid in mijn leven. Vanaf medio 2014 heb ik regelmatig een gesprek met Jan. Een van de dingen waarin Jan zich onderscheidt, is zijn persoonlijke betrokkenheid. Hij brengt zichzelf in. Hij verbindt zich met die ander, en stelt voor samen op te trekken, samen door dingen heen te gaan. Hierbij blijft de regie bij de hulpvrager (dat is even wennen). De hulpvrager is regisseur. Jan brengt zijn kennis en ervaring en (zijn relatie met) God in. Hulpverlening op basis van christelijke principes en met de levende God als werkelijke partner is krachtig en heilzaam. De gesprekken hebben me veel gebracht. En ik zie uit naar meer!”

Marcel
begeleiding

“Omdat ik vastliep in het hebben van ongezonde relaties, en vastliep op het gebied van seksualiteit, heeft God mij naar Jan geleid. Van een kennis kreeg ik het telefoonnummer van Jan, tijdens het eerste telefoongesprek dat ik met Jan had, merkte ik al dat het goed klikte tussen ons. Ik heb vervolgens ruim een jaar lang persoonlijke gesprekken gehad met Jan. Tijdens deze gesprekken hebben wij mijn gehele levensloop doorgesproken en doorgebeden. Ik heb me daarbij altijd erg op mijn gemakt gevoeld bij Jan. Ik heb mogen ervaren dat Jan zich tijdens de gesprekken door de Heilige Geest heeft laten leiden, en dat God bepalend was voor de koers die Jan en ik samen volgden. Gaandeweg heeft God mij hierdoor steeds meer inzichten gegeven in mijn eigen leven, in mijn handelen en waarom ik op bepaalde momenten op een bepaalde manier reageer. Als afsluiting vond er een gebed tot bevrijding plaats. Tijdens dit gebed zijn vele banden verbroken die mij tegenhielden in mijn relatie met God en mijn persoonlijke groei.

Ik heb een nieuwe, vrije en frisse start mogen maken. Als resultaat kan ik nu gezonde relaties aangaan en een zuivere relatie kon aangaan met de vrouw waarmee ik inmiddels ben getrouwd! Ik kan iedere Christen (en niet Christen!) het aanraden om met Jan en/of Jennine in gesprek te gaan, mocht je op een of meerdere gebieden in je leven vastlopen.”

Joop Koens
voorganger ev. gem. Jozua, Dordrecht

Cursussen & Trainingen

“In onze gemeente Jozua, waar we ruim dertig kringen hebben, zijn we op zoek gegaan naar hoe
we onze kringleiders kunnen bemoedigen in het groeien in leiderschap.
Vervolgens hebben Jan en Jennine twee trainingsavonden verzorgd waarin, vanuit een combinatie
van theorie en praktijk, de kringleiders op een erg zinvolle manier aan het werk werden gezet om
te groeien in openheid en kwetsbaarheid.

Vanuit hun gedegen kennis en ruime praktijkervaring kan ik stichting Kidron van harte aanbevelen
als het gaat om het analyseren van problemen in een gemeente en daarop volgend het trainen van
leiders.”

Menno A. Helmus
Voorganger | Teamleider Vineyard Benelux

Cursussen & Trainingen

“In onze gemeente merkten wij dat we behoefte hadden aan partners in de ontwikkeling van onze pastorale zorg. Die partners vonden wij in Stichting Kidron.

Jan en Jennine Rook blijken niet alleen uitstekende trainers maar ook wijze en integere adviseurs. Zij hebben ons geholpen met onderwijs en training in de vorm van de cursus `Vrijheid in Christus` en dienen ons desgevraagd regelmatig met bruikbaar advies. Onze samenwerking met Stichting Kidron krijgt zeker een vervolg. Ik beveel Jan & Jennine van harte bij u aan.”

Stasja Schenk
Cursist

Cursussen & Trainingen

“Dat je `jezelf meeneemt` in een pastoraal gesprek was voor mij bekend, maar welke rol spelen mijn eigen ervaringen nu in een gesprek? Wat zijn mijn sterke kanten (kernkwaliteiten) en op welke uitdagingen mag ik mij dan gaan richten in het pastoraat?

Al deze ontdekkingen maakten voor mij de cursus Communicatie in Pastoraat erg waardevol. Ik heb veel praktische handvatten gekregen voor het voeren van pastorale gesprekken, waaronder het stellen van de juiste vragen.

De praktijkervaring van Jennine en Jan en de goede afwisseling tussen theorie en praktijk maken de cursus een aanrader!”

Wij lopen die extra mijl met jou

Scroll naar top